Nieuw:

producten nog sneller vindbaar!

Biologische kruiden

02-03-2015

Vitals heeft een lijn van vijf biologische kruidensupplementen waarbij gebruik is gemaakt van een unieke extractiemethode genaamd PhytoPrevent. Deze manier van extraheren is bij uitstek geschikt om een kwalitatief hoogwaardig en werkzaam extract te verkrijgen.

Gepatenteerde extractiemethode
Kenmerkend voor deze gepatenteerde methode is het gebruiken van een oplosmiddel bestaande uit water en alcohol in een steeds wisselende verhouding. Hiermee wordt bereikt dat zowel de wateroplosbare als de vetoplosbare bestanddelen geëxtraheerd worden waardoor in het eindproduct de eigenschappen van de oorspronkelijke plant zoveel mogelijk behouden blijven. Dit is wenselijk omdat veel nog onbekend is over welke stoffen verantwoordelijk zijn voor de werking van het kruid en omdat een deel van de werking mogelijk berust op synergie tussen de verschillende plantencomponenten. Een ander voordeel van PhytoPrevent is dat uitsluitend gebruik wordt gemaakt van biologisch gekweekte gewassen. Verder is het eindproduct vrij van alcohol en worden de kruidenextracten gevriesdroogd waardoor deze niet blootgesteld worden aan hoge temperaturen gedurende het productieproces.

Waarom extraheren?
De actieve bestanddelen van planten bevinden zich veelal diep in de cellen van de plant. Plantcellen zijn echter omgeven door een stevige celwand (van cellulose), die de mens niet kan verteren. Daarom is extractie van de actieve bestanddelen uit de plant een belangrijk proces. Dit zorgt er voor dat de actieve stoffen beschikbaar komen voor het menselijk lichaam. Daarnaast is het belangrijk dat zowel de vet- als water oplosbare stoffen uit de plant geëxtraheerd worden.

De vijf biologische kruiden

Echinacea Biologisch
De rode zonnehoed (Echinacea purpurea) is een plant die oorspronkelijk afkomstig is uit Noord-Amerika. Het deel van de plant dat het meest gebruikt wordt in kruidenpreparaten is de wortel. Deze bevat een breed spectrum aan werkzame stoffen. Ook in Europa geniet deze plant een grote bekendheid vanwege zijn ondersteunende werking op de luchtwegen.

Echinacea Biologisch

Ginkgo biloba Biologisch
De Ginkgo biloba of Japanse notenboom, oorspronkelijk afkomstig uit Centraal China, is de oudste levende boomsoort op aarde. Het extract van de bladeren heeft diverse gezondheids-bevorderende effecten. Ginkgo biloba versterkt onder meer de antioxidantverdediging, ondersteunt de (micro) circulatie in het hele lichaam en helpt hart en bloedvaten gezond te houden.

Ginkgo biloba Biologisch

Ginseng Biologisch
Ginseng is een van de meest gebruikte en best onderzochte kruidenpreparaten. De wortel van de Panax ginseng (Koreaanse of Chinese ginseng) wordt al meer dan 2000 jaar toegepast in het Verre Oosten vanwege zijn brede gezondheidsbevorderende werking. Het verhoogt de lichamelijke vitaliteit.

Ginseng Biologisch

Mariadistel Biologisch
Mariadistel is plant waarvan doorgaans de zaden (vruchten) worden gebruikt in kruidenpreparaten. De actieve bestanddelen in mariadistel hebben een positieve invloed op leverfunctie en beschermen de lever tegen toxines en vrije radicalen. Daarnaast ondersteunen deze de suikerstofwisseling.

Mariadistel Biologisch

Valeriaan Biologisch
Valeriaan (kattenkruid) is een plant die in grote delen van Europa en Azië voorkomt. In de Griekse oudheid werd valeriaan al gebruikt vanwege zijn gunstige fysiologische effecten. De naam Valeriana is afgeleid van het Latijnse werkwoord ‘valere’ wat ‘in goede gezondheid verkeren’ betekent. Valeriaan bevordert de nachtrust en ondersteunt de mentale balans.

Valeriaan Biologisch