Nieuw:

producten nog sneller vindbaar!

0
Winkelmand ( 0 )

Onze stapelkortingen:

5%
2 stuks
10%
3 stuks
Inloggen / registeren
! Zakelijke klant? Log in om professionele informatie, producten en voorwaarden te bekijken. Consument? Log in om uw bestelling af te ronden.

Nieuwe superieure omega 3-producten van Vitals

01-01-2023

omega 3

Het einde van een tijdperk is aangebroken! Vitals is vanaf heden niet meer de distributeur van het omega 3-merk Minami (bekend van MorEPA). Wij bieden voortaan uitsluitend omega 3-producten van ons eigen Vitals-merk aan.

Onze nieuwe omega 3-lijn bestaat uit vijf visolieproducten (waarvan één in vloeibare vorm), één krillolieproduct en één algenolieproduct:

softgels

Bekijk alle omega 3-producten van Vitals >>>

Zo hebben we een breed en compleet assortiment omega 3-producten van de hoogste kwaliteit, met de meest zuivere en verse oliën, en ideale verhoudingen EPA/DHA. 

Maar dat hoort u soms misschien ook van andere merken. Bij Vitals gaan we echter een paar stappen verder. Als organisatie voldoen we aan de allerhoogste kwaliteitsstandaard, wat onder meer blijkt uit een ISO-gecertificeerd kwaliteitssysteem. En dankzij onze onafhankelijke positie als merk kunnen we de beste leveranciers en ingrediënten selecteren die aan onze strenge eisen voldoen. Bij de ontwikkeling van onze producten wordt de relevante wetenschappelijke literatuur grondig doorgespit door academisch opgeleide specialisten met decennialange ervaring. Vervolgens delen we onze bevindingen in uitgebreide en actuele wetenschappelijke overzichtsartikelen die qua niveau en betrouwbaarheid op eenzame hoogte staan.

Dit maakt de omega 3-producten van Vitals een heldere keuze!

EPA/DHA als triglyceriden beter opneembaar dan als ethylesters
De opneembaarheid van de vetzuren in alle omega 3-producten van Vitals is uitstekend omdat deze in de hoogwaardige triglyceridenvorm zijn.

In het lichaam worden vetten (triglyceriden) afgebroken tot monoglyceriden en vrije vetzuren, zodat ze klein genoeg zijn om opgenomen te kunnen worden in de darmcel. Vervolgens worden ze weer opgebouwd tot triglyceriden. Als triglyceriden worden de vetzuren via het lymfestelsel opgenomen en komen ze in het bloed terecht. Het nadeel van ethylesters is dat ze een extra enzym nodig hebben om gesplitst te worden in vrije vetzuren. Bovendien hebben ze omringende triglyceriden uit voeding nodig om de vetsplitsende enzymen goed hun werk te kunnen laten doen. Vandaar dat uit meerdere onderzoeken is gebleken dat omega 3-vetzuren in de triglyceridenvorm beter opneembaar zijn. En dat dit verschil nóg groter is als het omega 3-supplement wordt ingenomen bij een maaltijd die niet veel vet bevat (zoals een gemiddeld ontbijt of lunch). Voor omega 3-vetzuren in triglyceridenvorm geldt overigens ook dat de opneembaarheid nóg beter is bij een vetbevattende maaltijd ten opzichte van een vetarme maaltijd of op de nuchtere maag.

Goed voor hart, hersenen, ogen en meer…
De omega 3-vetzuren EPA en DHA hebben vele gezondheidseffecten! Zo hebben EPA en DHA samen een gunstige invloed op het hart1, en is DHA goed voor het gezichtsvermogen en een gezonde hersenfunctie2.

Het is niet voor niets dat het eten van met name vette vissoorten, die van nature rijk zijn aan EPA en DHA, altijd deel uitmaakt van officiële aanbevelingen voor gezonde voeding. In de praktijk blijkt een aanzienlijk deel van de mensen echter niet voldoende (vette) vis te eten om aan de geadviseerde dagdoseringen EPA en DHA te komen.

Er zijn diverse redenen waarom mensen niet aan de aanbevelingen voldoen, maar dat is wel een probleem want vis is wél nog steeds onze belangrijkste bron van EPA en DHA. Daarom besluiten steeds meer mensen om hun voeding dagelijks aan te vullen met een visolie-, algenolie- of krilloliesupplement.

Uitgelicht: Ultra Pure EPA/DHA 1000 mg
Ultra Pure EPA/DHA 1000 mg van Vitals is een visoliepreparaat dat de belangrijke omega 3-vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) bevat in een bijzonder hoge dosering, met een mooie balans tussen EPA en DHA. Het is uitermate geschikt voor mensen die hun omega 3-vetzuurstatus optimaal willen ondersteunen of specifieke gezondheidseffecten willen bewerkstelligen. De opneembaarheid van de vetzuren in Ultra Pure EPA/DHA 1000 mg is uitstekend omdat deze in de hoogwaardige triglyceridenvorm zijn. Producent Golden Omega staat erom bekend dat ze visolie maken die uiterst zuiver is. Bovendien zijn de totale oxidatie-waarden (TOTOX) bij elke batch olie zeer laag. De olie zelf is zeer helder van kleur, wat een afspiegeling is van de uitzonderlijk hoge kwaliteit. Alles bij elkaar genomen is Ultra Pure EPA/DHA 1000 mg hooggedoseerd, zuiver, buitengewoon vers en goed opneembaar. Kortom, u kunt met een gerust hart kiezen voor Ultra Pure EPA/DHA 1000 mg van Vitals!

1 EPA en DHA zijn goed voor de normale werking van het hart, bij een dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA
2 DHA is goed voor het behoud van een gezonde hersenfunctie en een goed gezichtsvermogen, bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA. Extra inname van minimaal 200 mg DHA door de moeder, naast de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 250 mg EPA/DHA, draagt bij tot de normale ontwikkeling van de ogen en de hersenen bij de foetus en bij de zuigeling die borstvoeding krijgt.

Bekijk alle omega 3-producten van Vitals >>>