Nieuw:

producten nog sneller vindbaar!

0
Winkelmand ( 0 )

Onze stapelkortingen:

5%
2 stuks
10%
3 stuks
Inloggen / registeren
! Zakelijke klant? Log in om professionele informatie, producten en voorwaarden te bekijken. Consument? Log in om uw bestelling af te ronden.

Vitals staat voor kwaliteit

Vitals is een onafhankelijk Nederlands bedrijf dat al sinds 1988 voedingssupplementen levert en is uitgegroeid tot een merk van uitzonderlijk hoge kwaliteit. De kwaliteit van Vitals uit zich niet alleen in de geselecteerde grondstoffen, de relevante doseringen, de uitgekiende samenstellingen, de wetenschappelijke onderbouwing van de werkzaamheid, maar ook in de ethische normen die we hanteren, de verantwoordelijkheid die we nemen met betrekking tot voedselveiligheid, de wetenschappelijke en orthomoleculaire kennis die we in huis hebben, de manier waarop we deze kennis delen en de uitstekende service die we verlenen. Achter de schermen wordt binnen iedere betrokken afdeling hard gewerkt om de hoge kwaliteit van onze producten, informatie en dienstverlening voor jou te kunnen blijven garanderen. We lichten dat hieronder graag toe.

Kwaliteit van producten
Voedingssupplementen leveren van een constante hoge kwaliteit is geen vanzelfsprekendheid. Dit vereist voortdurende waakzaamheid en een strenge controle op (bestaande en nieuwe) leveranciers en grondstoffen. Om deze reden beschikken we bij Vitals over een sterk bezette kwaliteitsafdeling die dag in dag uit zeker maakt dat elk product dat naar jou gaat, het kwaliteitsmerk Vitals mag dragen. Dit begint met het traject van productontwikkeling. We zijn altijd op zoek naar hoogwaardige en innovatieve grondstoffen met een degelijke wetenschappelijke onderbouwing (het liefst op basis van studies met de betreffende grondstof). Daarom kiezen we bij voorkeur voor leveranciers die de ontdekker of ontwikkelaar zijn van een bepaalde grondstof. Deze specialisten investeren vaak in productiemethodes en wetenschappelijk onderzoek en hebben uitzonderlijk veel kennis over en passie voor de grondstof. (In tegenstelling tot sommige simpele grondstoffenleveranciers zonder kennis of toewijding.) Nadat gecontroleerd is of de grondstof en de leverancier aan onze strenge kwaliteitseisen voldoen wordt definitief besloten om een bepaald product in het assortiment op te nemen.

Als een product eenmaal deel uitmaakt van het assortiment, dan blijven deze controles plaatsvinden bij elke nieuwe levering van dit product. De producten en bijbehorende documenten worden nagekeken door de kwaliteitsafdeling en als alles in orde is, worden de producten pas vrijgegeven voor verkoop. Steekproefsgewijs worden de producten naar een onafhankelijk laboratorium gestuurd voor extra analyses. Om vast te stellen of er wel in zit wat we beloven en of de producten zuiver zijn. Ook de leveranciers worden periodiek opnieuw beoordeeld en/of bezocht. Op deze manieren garanderen we dat de producten van Vitals van de allerhoogste kwaliteit zijn en blijven.

Een ander belangrijk aspect hierbij is het continu blijven verbeteren van het assortiment. Als er nieuwe wetenschappelijke inzichten of nieuwe technologische ontwikkelingen zijn waar we achter staan, dan zijn we consistent en zullen we deze aanpassingen waar mogelijk in het hele assortiment doorvoeren. Voorbeelden hiervan zijn het overstappen op de actieve vormen van de B-vitaminen en, waar mogelijk, op meer natuurlijke hulpstoffen. Vitals onderscheidt zich sterk hierin.

Kwaliteit bevestigd met ISO22000-certificaat
De wet in Nederland schrijft voor dat elk bedrijf werkzaam in de voedingssector beschikt over een HACCP-systeem (Hazard Analysis and Critical Control Points, een methodiek voor het opzetten van een voedselveiligheidssysteem). De wet schrijft niet voor dat dit systeem gecertificeerd moet zijn. Vitals werkte altijd al met een goed functionerend HACCP-systeem. Echter vinden we het borgen van de kwaliteit en voedselveiligheid zo belangrijk, dat we een stap verder zijn gegaan dan alleen een HACCP-systeem. Sinds november 2016 beschikken we over een ISO22000-systeem (een kwaliteitsnorm opgesteld door de International Organization for Standardization), dat bovendien goedgekeurd en gecertificeerd is door een officiële en onafhankelijke instantie. 

ISO22000 gaat verder dan alleen HACCP. Het is een kwaliteitsmanagementsysteem waar de hele organisatie nóg meer bij betrokken is en dat niet beperkt blijft tot de kwaliteitsafdeling. Dit houdt onder andere in dat er een groot bewustzijn is bij de directie en álle medewerkers van eenieders rol bij het waarborgen van de kwaliteit en voedselveiligheid. Een andere belangrijke uitbreiding is het proces van het continu verbeteren van de organisatie op allerlei gebieden door middel van een centraal verbeterplan. Daarnaast wordt alles vastgelegd in uitgebreide handboeken en kwaliteitsdocumenten zodat het aan onafhankelijke partijen gemakkelijk inzichtelijk gemaakt kan worden dat Vitals werkt volgens de ISO22000-norm.

Biologisch gecertificeerd
Vitals levert circa 20 biologisch gecertificeerde voedingssupplementen. Skal Bio Controle (NL-BIO-01) ziet erop toe dat dit op de juiste manier gebeurt en dat de geleverde producten aan alle geldende eisen voldoen op het gebied van biologische teelt, import en verwerking. Op basis van een jaarlijks terugkerende inspectie heeft Skal ons het vertrouwen gegeven door een biologisch certificaat te verstrekken. Al onze biologische producten mogen daarom het Skal-keurmerk dragen. Voor jou als klant van Vitals betekent dit dat je er zeker van kunt zijn dat onze biologische producten ook écht biologisch en van natuurlijke oorsprong zijn.

Kwaliteit in service en levering
We leveren graag goede service. Dit omvat vele aspecten, wat ons betreft. Zo maken wij ons sterk voor snelle levering en luisteren goed naar de wensen van onze klanten op dit gebied. We hebben daarom gekozen voor de beste bezorgservice en we zorgen ervoor dat je tot 18:00 een bestelling kunt plaatsen, die je de volgende dag nog ontvangt. In ons magazijn wordt dan ook tot 21:00 doorgewerkt. En in het weekend worden ook de bestellingen tot zondag 13:00 verwerkt, zodat je die op maandag al in huis hebt. 

Door gebruik te maken van een geavanceerd orderverwerkingssysteem, waarbij de locaties van de producten worden aangegeven en de producten zelf gescand worden, zorgen we ervoor dat je precies geleverd krijgt wat je besteld hebt. En op die manier weten wij precies welke klant welk product (en welke batch) heeft ontvangen (in verband met traceerbaarheid bij een onverhoopte terugroepactie).

Mocht er tóch iets misgaan dan denken wij altijd met je mee in snelle en klantgerichte oplossingen. Wij gaan hierin zelfs nog een stap verder. Vitals beschikt namelijk over een centraal verbeterplan waarin elke niet optimale situatie systematisch en structureel wordt aangepakt en verbeterd, waarbij de verschillende bedrijfsprocessen steeds verder worden geoptimaliseerd. 

Het tijdig en compleet beantwoorden van al jouw vragen behoort eveneens tot onze topprioriteiten. Er werken veel mensen met relevante opleidingen, kennis en ervaring bij Vitals. Daarnaast kunnen wij via stichting Orthokennis ervoor zorgen dat ook al je inhoudelijke vragen op een kundige manier beantwoord worden. Eveneens kun je bij stichting Orthokennis terecht voor opleidingen en uitgebreide wetenschappelijke informatie op het gebied van nutriënten. 

Duidelijkheid, eerlijkheid en transparantie in de informatievoorziening staan eveneens hoog in het vaandel bij ons. Onze websiteteksten en productetiketten zijn duidelijk en ondubbelzinnig zodat jij als klant in één oogopslag over de benodigde informatie kunt beschikken. Dit is helaas geen vanzelfsprekendheid. Op de markt zijn bijvoorbeeld producten verkrijgbaar met meerdere vormen van magnesium, zoals magnesiumoxide en magnesiumbisglycinaat. Niet altijd wordt duidelijk vermeld op het betreffende etiket hoeveel er van het hoogwaardige magnesiumbisglycinaat in zit en hoeveel van het kwalitatief mindere magnesiumoxide. Of er staat alleen ‘magnesium’ en is niet duidelijk welke verbinding gebruikt is.

Vitals zorgt er altijd voor dat deze informatie wél duidelijk op het etiket en op de productpagina staat, zodat je precies weet wat je koopt. De etiketten van Vitals worden met de grootst mogelijke zorg opgesteld en beheerd door onze kwaliteitsafdeling die over de meest gedetailleerde kennis beschikt wat betreft de samenstelling van de producten en de wettelijke eisen. Op die manier zien wij erop toe dat elke wettelijke verplichting of wijziging in samenstelling direct wordt doorgevoerd en ook digitaal beschikbaar wordt gesteld zodat de productinformatie altijd up-to-date is.

Kwaliteit komt bij Vitals op de eerste plaats. Voor jou als klant betekent het dat je verzekerd bent van goed onderbouwde, kwalitatief hoogstaande en veilige producten en dat je kunt rekenen op onverminderd goede klantgerichte service.