Nieuw:

producten nog sneller vindbaar!

0
Winkelmand ( 0 )

Onze stapelkortingen:

5%
2 stuks
10%
3 stuks
Inloggen / registeren
! Zakelijke klant? Log in om professionele informatie, producten en voorwaarden te bekijken. Consument? Log in om uw bestelling af te ronden.

Lactobacillus rhamnosus GG scoort het best in nieuwe Nationale Gids Probiotica van TNO!

03-12-2018

TNO heeft samen met Artis Micropia, op eigen initiatief, de eerste Nationale Gids voor Probiotica opgesteld. Deze gids biedt zowel de gezondheidsprofessional als de consument een leidraad voor probiotica-producten op de Nederlandse markt. Middels een systematische review werden verschillende probiotica-stammen en -mengsels beoordeeld. Hier zijn alleen gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studies in meegenomen. Er waren 32 van de 128 studies die voldeden aan deze criteria. Vervolgens bekeken de onderzoekers alle probiotica-producten die verkrijgbaar zijn op de Nederlandse markt en vergeleken zij de samenstelling van de producten met de resultaten uit de systematische review. Producten met minimaal drie onafhankelijke humane studiesmet een significant positieve uitkomst kregen drie sterren; twee studies, twee sterren en één ster bij één humane studie.

De bacteriestam Lactobacillus rhamnosus GG kreeg drie sterren, bij een minimale dagdosering van 2 miljard kolonievormende eenheden (kve). Dit was de maximale score en de enige stam met drie sterren. Daarnaast scoorde een combinatie van Lactobacillus rhamnosus GG met de stammen Lactobacillus acidophilus LA-5 en Bifidobacterium BB-12 eveneens erg hoog en kreeg twee sterrenTot slot waren er een zestal stammen of mengsels met één ster.

Microbiol Platinum bevat per capsule minimaal 10 miljard levensvatbare bacteriën van probiotica-stam Lactobacillus rhamnosus GG.

Microbiol Trio Platinum van Vitals bevat 5 miljard kve Lactobacillus rhamnosus GG én 5 miljard kve van zowel Lactobacillus acidophilus LA-5 als Bifidobacterium BB-12. Een superieure combinatie dus.

Opvallend is dat producten met een of drie bacteriestammen beter scoorden ten opzichte van formuleringen met meer stammen. Meer is dus niet altijd beter. Bovendien toont het onderzoek wederom aan dat het van essentieel belang is dat er stamspecifiek-onderzoek gedaan is. En als er meerdere stammen in een producten zitten, dat er studies gedaan zijn met die specifieke combinatie van stammen. De ene stam is de andere niet, en de ene stam kan de andere stam beïnvloeden of versterken.

Door de inzet van TNO en Artis Micropia is er nu een solide basis voor advies beschikbaar gekomen, die artsen en andere gezondheidsprofessionals het vertrouwen kan geven om probiotica te adviseren.

Het volledige artikel kunt u hier terugvinden op en hier  de specifieke ranglijst.