Nieuw:

producten nog sneller vindbaar!

Bescherm de huid tegen de zon

15-07-2019

Tijdens de zomer is het belangrijk om de huid extra te beschermen tegen de felle zon. Niet alleen in het buitenland, maar ook in Nederland kan de zon erg fel zijn zonder dat u dit in de gaten hebt. Enkele tips om de huid goed te beschermen om zonnebrand te voorkomen:

1. Zonlicht is belangrijk voor de aanmaak van vitamine D. Maar vermijd een overmaat aan zonlicht: met name tussen 11.00 uur en 15.00 uur is de UV-straling zeer sterk en kunt u maar beter uit de zon blijven.

2. Insmeren met goede zonnebrandcrème: zonnebrandcrème beschermt de huid tegen UVB-stralen (en soms ook UVA-stralen). Smeer de huid grondig in met minstens factor 25. Kijk kritisch naar de inhoudsstoffen en koop bij voorkeur een natuurlijke zonnebrandcreme.

3. Draag bedekkende kleding: bedekkende kleding biedt de beste bescherming tegen zonnestralen. Denk aan luchtige kleding van linnen of katoen. Een hoed of pet beschermt de huid en het haar tegen de felle zon. 

4. Zorg voor de juiste voedingsstoffen die de huid helpen beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling. Bijvoorbeeld plantaardige olie, (para)noten (vitamine E, selenium) en fruit (vitamine C).

Vitamine E helpt beschermen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht
De belangrijkste functie van vitamine E in het lichaam is het helpen bij de bescherming van cellen en weefsels tegen oxidatieve schade. We staan tegenwoordig allemaal bloot aan ongewenste invloeden van buitenaf (zoals overmatige UV-straling uit zonlicht en milieuvervuiling). Het afweersysteem van onze cellen kan daarom wel wat steun gebruiken. Vitamine E draagt bij aan het behoud van gezonde cellen en weefsels door het wegvangen van vrije radicalen. 

Bronnen van vitamine E zijn plantaardige oliën, noten, zaden, vette vis, eieren, volkorengranen, groenten (waaronder spinazie) en fruit. 

Vitamine E is ook verkrijgbaar in een supplement. Bij de keuze voor een vitamine E-supplement is het belangrijk om te letten op de vormen die gebruikt zijn in het product. Lees over de vitamine E van Vitals>>>