Nieuw:

producten nog sneller vindbaar!

Dopingvrije voedingssupplementen

26-04-2019

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat voedingssupplementen dopingstoffen kunnen bevatten, ondanks dat deze niet op het etiket staan vermeld. Hiermee is het gebruik van voedingssupplementen een risico voor topsporters.

Om de sporters toch de hoogst mogelijke zekerheid te geven op het gebruik van dopingvrije supplementen, is in Nederland het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT) opgezet. Dit is een gezamenlijk initiatief van Nederlands Olympisch Comité*Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF), het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), de brancheorganisatie Natuur- & gezondheidsProducten Nederland (NPN), de Dopingautoriteit en het RIKILT - Instituut voor Voedselveiligheid.

Het NZVT
Het NZVT biedt fabrikanten van voedingssupplementen de mogelijkheid om hun supplementen te laten controleren op dopingstoffen. Deze controle gebeurt per batch. Dit is een partij voedingssupplementen die in een keer is gemaakt en de verpakkingen uit deze partij krijgen allemaal hetzelfde batchnummer welke te vinden is op de verpakking, vaak dicht bij de houdbaarheidsdatum (THT-datum). De producten worden in een speciaal daarvoor geselecteerd laboratorium getest op meer dan 160 dopingstoffen. Deze producten en bijbehorende batches van voedingssupplementen zijn terug te vinden in de NZVT database, te vinden op de website van de Dopingautoriteit: www.dopingautoriteit.nl

Zo is transparant welke batches van welke voedingssupplementen zijn gecontroleerd. Hiermee kan het risico op het ontstaan van een positieve dopingtest bij topsporters door het gebruik van voedingssupplementen worden geminimaliseerd.

Supplementen van Vitals met het NZVT-keurmerk
Ook Vitals biedt supplementen aan welke getest worden op doping. Van alle producten die het NZVT-logo dragen wordt iedere batch gecontroleerd zodat topsporters deze te allen tijde zorgeloos kunnen gebruiken. Maar ook voor andere sporters een prettig idee.

Een (top)sporter heeft meer voedingsstoffen nodig, omdat het lichaam hier nu eenmaal meer van verbruikt. Om deze reden kan het verstandig zijn deze voedingsstoffen extra aan te vullen door bijvoorbeeld een multivitamine te slikken. De multi Elke Dag Tabletten van Vitals is uitstekend geschikt voor sporters én draagt het NZVT-keurmerk.

Daarnaast worden ook de MorEPA Platinum 60 en 120 softgels én de Elete Sportdruppels 100 ml op doping getest. MorEPA Platinum van Minami is een zeer hoog gedoseerde visolie met toegevoegde vitamine D wat bijdraagt aan een normale spierfunctie en een rol speelt bij het behouden van soepele en sterke spieren.  Het product Elete Sportdruppels bevat natuurlijke elektrolyten uit zeewater. Elektrolyten zijn  in vloeistof opgeloste mineralen. Mensen die regelmatig en intensief sporten zijn gebaat bij een aanvulling van elektrolyten.

Heeft u vragen over het NZVT of de supplementen van Vitals? Neem dan contact met ons op via info@vitals.nl.