Nieuw:

producten nog sneller vindbaar!

Elementair Magnesium, het alternatief voor ConcenTrace®

24-01-2022

Het product ConcenTrace is sinds 1 januari jl. uit het assortiment van Vitals. Als alternatief adviseren wij te kiezen voor Elementair Magnesium. Dit product is nagenoeg gelijk aan ConcenTrace. Ook Elementair Magnesium komt uit het Great Salt Lake en bevat als basis CMD (Concentrated Mineral Drops), een zeewaterconcentraat met het volledige spectrum mineralen en spoorelementen (ontdaan van bijna alle natrium).

Het verschil tussen de ConcenTrace en Elementair Magnesium is dat de Elementair Magnesium net iets minder magnesium en chloride bevat, en net iets meer natrium. Dit zijn bijna verwaarloosbare verschillen. De producten worden vervaardigd door middel van een traditioneel en natuurlijk concentratieproces met gebruik van de zon. Het verschil zit hem erin dat ConcenTrace dit concentratieproces twee jaar lang heeft ondergaan en Elementair Magnesium anderhalf jaar.

Samenstelling per 1 ml
ConcenTrace
108 mg magnesium (uit CMD)           
2,5 mg natrium (uit CMD)                   
300 mg chloride (uit CMD)                  

Elementair Magnesium
100 mg magnesium (uit CMD)
3,7 mg natrium (uit CMD)
284 mg chloride (uit CMD)

De adviesdosering voor de ConcenTrace werd aangegeven als samenstelling per 30 druppels. Dit komt neer op iets minder dan 2 pipetjes Elementair Magnesium. De inhoud van 1 pipet is 1 ml.

Samenstelling 
ConcenTrace per 30 druppels (1,7 ml)
180 mg magnesium (uit CMD)             
4 mg natrium (uit CMD)                       
500 mg chloride (uit CMD)                    

Elementair Magnesium per 2 pipetjes (2 ml)
200 mg magnesium (uit CMD)
7,4 mg natrium (uit CMD)
568 mg chloride (uit CMD)

Waterfilters
Wij hebben vernomen dat op diverse websites waar waterfiltersystemen worden verkocht de ConcenTrace wordt aanbevolen als aanvulling aan het water na filtering. Doordat de Elementair Magnesium vrijwel identiek is aan de ConcenTrace en ook het volledig spectrum mineralen en spoorelementen bevat kunt u de ConcenTrace hiermee vervangen.  Omdat de samenstelling van de ConcenTrace werd aangegeven in dosering per aantal druppels dient dit nog te worden omgerekend naar de dosering per pipet. 1 pipet Elementair Magnesium staat gelijk aan ongeveer 17 druppels ConcenTrace.

Bekijk het product Elementair Magnesium >>>