Nieuw:

producten nog sneller vindbaar!

Gezondheidsvoordelen groene thee

02-10-2020

Groene thee is een van de oudste dranken ter wereld, met een geschiedenis die al meer dan 5000 jaar teruggaat. Met name in China en Japan wordt er veel groene thee gedronken, en tegenwoordig ook steeds meer in het Westen. Dit heeft van oudsher veel te maken met de gezondheidsvoordelen ervan. Groene thee wordt bereid uit de bladeren van de theeplant Camellia sinensis, die met name groeit in Zuidoost-Azië. Het is een ongefermenteerde soort thee waarbij de theeblaadjes met stoom worden behandeld, waardoor de belangrijke inhoudsstoffen (polyfenolen zoals catechinen) beschermd worden tegen oxidatie. Bij zwarte thee worden de theeblaadjes aan fermentatie blootgesteld, waardoor het gehalte aan catechinen sterk daalt. Uit onderzoek is gebleken dat juist de catechinen verantwoordelijk zijn voor de gunstige invloed van thee op de gezondheid. De meest belangrijke catechine in groene thee is epigallocatechinegallaat (EGCG). 

Gezondheidseffecten
De catechinen (met name EGCG) uit groene thee zijn krachtige antioxidanten en beschermen zo de cellen en weefsels tegen vrije radicalen en oxidatieve schade en algemene ouderdomsverschijnselen. Ze ondersteunen de conditie van de bloedvaten en het hart in het bijzonder, door de bloedlipiden te beschermen tegen oxidatie. Groene thee staat er eveneens om bekend dat het bijdraagt aan gewichtsbeheersing. Uit onderzoek blijkt dat catechinen de vetstofwisseling ondersteunen en de vetopname uit de darm verminderen door remming van lipase uit de alvleesklier (lipase is een enzym dat helpt bij de vertering van vetten uit de voeding). Gebruik van een extract uit groene thee kan daarom zinvol zijn bij het bereiken van een gezond gewicht, als aanvulling op aanpassingen in leefstijl en voeding. Het ondersteunt ook het behoud van een normale cholesterolspiegel.

(Voorlopig) toegestane gezondheidsclaims:*

  • - helpt als antioxidant beschermen tegen oxidatieve schade
  • - ondersteunt het behoud van gezonde cellen en weefsels
  • - beschermt tegen ouderdomsverschijnselen
  • - draagt bij aan de conditie van de bloedvaten
  • - ondersteunt het hart
  • - ondersteunt het behoud van een normale cholesterolspiegel
  • - ondersteunt de vetstofwisseling
  • - helpt bij het behouden of bereiken van een gezond gewicht

* = Gezondheidsclaims in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie. 

Groene Thee-PS van Vitals
Groene Thee-PS is beter opneembaar door toepassing van de gepatenteerde Phytosome®-technologie van de Italiaanse producent Indena. Dit product is gestandaardiseerd op 120 mg catechinen en 75 mg EGCG per capsule. Daarnaast worden deze catechinen door het unieke productieproces ook nog eens twee keer zo goed opgenomen als uit standaard groene thee. Deze maand ontvangt u 10% korting. Bekijk het groene thee-product van Vitals >>>