Nieuw:

producten nog sneller vindbaar!

Interview met turner Bram Verhofstad

01-06-2019

Bram Verhofstad is professioneel turner bij TeamNL. Naast turnen vindt hij zijn passie in koffie, het maken van video’s en muziek en presenteren. Bram is actief op Youtube, waar hij video's over zijn eigen leven en turntrainingen deelt. Discipline, passie en progressie zijn de drie kenmerken die Bram uniek maken.

bram

We spreken Bram over zijn Olympische droom. "Meedoen aan de Olympische Spelen in Tokyo (2020) dat is mijn belangrijkste doel!" Om überhaupt naar de Spelen te mogen moet Nederland in de top 12 eindigen op het WK in Stuttgard (oktober 2019). Als het aan Bram ligt gaat dat wel lukken! "Mijn beste prestatie is tot nu de vierde plek op het WK in Montreal op de Vloer. Dat was heel bizar want het was mijn eerste WK en in één keer stond ik daar met al mijn helden in de finale."

Als Nederland zich kwalificeert, wil Bram graag allround inzetbaar zijn. "Dat betekent dat ik heel hard moet gaan trainen op de verschillende onderdelen. Om dit te kunnen doen moet ik vol kunnen focussen op mijn sport en moet ik zorgen dat alles daar rondom helemaal op rolletjes loopt, zodat ik daar geen afleiding van krijg."

Discipline is Bram niet vreemd. Doordeweeks traint hij elke dag van 10.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 18.00 uur. In het weekend traint hij alleen op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur en op zondag is hij vrij. "Het is wel eens moeilijk om jezelf elke training te pushen, zeker omdat je zo veel tijd in de turnzaal spendeert en daar komt het stukje discipline in terug", vertelt Bram, "Toch elke keer jezelf er weer toe zetten en vertrouwen dat je lichaam op tijd kan herstellen voor de volgende training."

"Op de dag van een wedstrijd probeer ik mijn dag zo normaal mogelijk in te vullen door de dingen te doen die ik normaal ook op een dag doe. Vaak ga ik ‘s ochtends gewoon trainen. En doe ik gewoon de normale dingen zodat ik lekker kan relaxen."

Enthousiast over broccoli
Natuurlijk willen we weten welke rol voeding en supplementen in het leven van een topturner innemen. Bram vindt het leuk om zich met voeding bezig te houden. Hij experimenteert regelmatig met verschillende ingrediënten en samenstelling van zijn voeding. Vervolgens analyseert hij zelf hoe zijn lichaam hierop reageert. Of het hem energie geeft of een beter herstel bijvoorbeeld. "Als ik soms zin heb in iets specifiek dan eet ik het ook gewoon. Ik heb namelijk bijna geen zwaktes voor ongezond eten. Ik kan net zo enthousiast worden van broccoli als van een pizza. Suiker probeer ik over het algemeen te vermijden, daarvan wéét ik dat ik me slecht ga voelen."

"Qua supplementen gebruik ik elke dag een multi, visolie, en elektrolyten. Ik merk dat ik me door de multi gewoon fit en energiek voel door de dag. En het geeft een stukje peace of mind. De visolie helpt mij zodat ik helder en scherp na kan denken. En de elektrolyten zorgen dat ik een lange training helemaal goed kan door trainen omdat het al mijn mineralen meteen aanvult als ik ze uitzweet."

Zekerheid dankzij NZVT-keurmerk
"Het NZVT-keurmerk op voedingssupplementen is voor mij heel belangrijk! Het is best risky om producten te gebruiken zonder het keurmerk. Het NZVT geeft mij de zekerheid die ik nodig heb."

Passie creëren
Bram heeft nog wel een advies voor amateur sporters die hun prestatie willen verbeteren. "Ik geloof dat je passie nodig hebt om iets vol overgave te doen. Anders kun je er nooit het maximale uit halen. Passie kun je zelf creëren, je moet alleen weten hoe. Je kunt bijvoorbeeld je favoriete sport(er) volgen via diverse kanalen (denk aan youtube!). Dan kun je jezelf nog harder pushen in de training. En verder moet je goed naar je lichaam luisteren; kies voor een gezonde leefstijl! Voedingssupplementen kunnen je hierbij ondersteunen. Ze zijn voor mij een middel om mijn doelen te bereiken."