Nieuw:

producten nog sneller vindbaar!

Interview met kunstschaatser Niki Wories

19-03-2020

Niki Wories, 23 jaar, is dit jaar voor de zesde keer op rij Nederlands kampioen kunstrijden. Om ervoor te zorgen dat ze zich iedere dag fit en energierijk voelt, slikt ze al jaren supplementen van VitalsWe spreken haar over succes, discipline en voeding.  

niki 

Ups and downs 
Op 23 februari veroverde Niki haar zesde nationale titel op rij. Ze verdiende genoeg punten om zich te kwalificeren voor het WK in Montreal. Niki heeft de afgelopen jaren veel blessures gehad en is daarom erg trots dat ze weer op het grote internationale veld mag staan! "Het begon met een operatie aan mijn enkel en daarna heb ik meerdere hersenschuddingen gehad. Hierdoor moest ik rustiger aan doen met trainen en zijn er zelfs maanden geweest dat ik helemaal niet op het ijs mocht staan. Natuurlijk houd je dan je voeding in de gaten en neem je de juiste supplementen die het herstel bevorderen. Ik heb heel veel mentale training gehad om uiteindelijk weer op niveau te komen. Bij topsport horen ups en downs."
 
Discipline 
Het behalen van deze successen vraagt om grote mate van discipline. Niki is van maandag tot en met vrijdag te vinden op de ijsbaan. Daarnaast traint ze drie keer per week in de sportschool met een coach die haar fysiek begeleid. Ze vertelt ons dat haar trainingsschema eigenlijk fulltime is: "Topsport is echt een levensstijl en als je naar de top wil, dan moet je je daar bewust van zijn. Het stopt niet nadat je de baan verlaat. Het gaat door in je rust, je voeding en slaap. Het hoort er allemaal bij."
 
Bijzondere rituelen 
Voordat Niki een wedstrijd heeft vindt zij het fijn om even alleen te zijn. "Als het nodig is doe ik een dutje, maar als daar geen tijd voor is, focus ik me op wat ik wil gaan doen later die dag. Ik blijf in mijn eigen bubble door naar mijn favoriete muziek te luisteren. Ik word er blij en gemotiveerd van. Ik zorg dat ik genoeg gegeten heb en mijn supplementen heb ingenomen. Voordat ik het ijs op ga, eet ik nog iets kleins, zoals een banaan.’’ 
 
Het belang van voeding 
Niki geeft aan dat voeding erg belangrijk is voor haar. "Ik let goed op wat ik eet. Voeding speelt een grote rol bij energie en herstel. Als je niet genoeg of niet de juiste dingen eet, kan je ook niet optimaal herstellen of functioneren. Kunstrijden is een sport waarbij de jury kijkt naar hoe je eruitziet op het ijs en welke bewegingen je maakt. Als ik rondom mijn streefgewicht zit, merk ik dat ik optimaal functioneer, dit gaat niet zo zeer om te dik of te dun, maar of ik fit genoeg ben. Natuurlijk mag je soms iets eten wat minder gezond is, dat is helemaal niet erg, zolang er een goede balans is." 
 
Aanvulling met supplementen 
Niki gebruikt al jaren supplementen van Vitals. "Vitamine C, calcium, magnesium, visolieElete Sportmineralen en de Elke Dag-multi zijn mijn favorieten. Deze supplementen helpen mij om gezond en fit te blijven."

quote