Nieuw:

producten nog sneller vindbaar!

Kira over de International Swimming League

20-11-2020

Het is pas de tweede editie van de International Swimming League, een gloednieuwe zwemcompetitie. In de ISL strijden 8 teams tegen elkaar in verschillende zwemdisciplines. Elke race zijn er punten voor het team te verdienen.

De teams bestaan uit 12 vrouwelijke atleten en 12 mannelijke atleten. De teams zijn internationaal en grotendeels samengesteld met de succesvolste zwemmers van het moment. Ongeveer 75% van alle huidige Olympische kampioenen en wereldrecordhouders doet mee aan de ISL-wedstrijden.

Eén van die teams is London Roar. Het team van Kira Toussaint! Ze vertelt ons hoe het is om daar onderdeel van te zijn:

“Het is ontzettend gaaf om hier in Budapest te zijn. Alleen al het feit dat we hier, ten tijde van Covid-19, met een team zijn en kunnen deelnemen aan zo’n groot zwemtoernooi is erg bijzonder. We houden ons uiteraard aan hele strenge regels. We zitten elke maaltijd alleen aan tafel, we dragen continu onze mondkapjes en houden de veilige afstand.

En dan mag je racen! Ik kom, voor het eerst, uit voor het team: London Roar, dus een hoop nieuwe gezichten. Die eerste wedstrijden vond ik enorm spannend. Ik had sinds maart niet geracet. Maar we presteren ontzettend goed met het hele team. Er heerst hier een enorme drive en flow door de Arena. Iedereen is zo hyped dat we weer wedstrijden mogen zwemmen.

Bij mij zelf gaat het ook heel lekker. Ik zwom een persoonlijk record op de 50m rug en op de 200m rug. En ik heb het team al een aantal overwinningen bezorgd waaronder op de 100m rug in een hele snelle tijd. Dus het gaat gewoon hartstikke goed. De lijn van het succesvolle EK in december 2019 heb ik kunnen doortrekken.

Tussen de wedstijden door zijn we heel serieus aan het trainen want in december is er natuurlijk ook nog het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Rotterdam. We hebben ons inmiddels met het team gekwalificeerd voor de finales. Die zijn aankomend weekend: 21 en 22 november.

Ik denk dat we als team een hele goeie kans hebben om dit toernooi te winnen en ik hoop dat ik daar een mooie bijdrage aan kan leveren.’’

foto Kira

Fotograaf: Mike Lewis