Nieuw:

producten nog sneller vindbaar!

Kira over wereldrecord

24-11-2020

Kira Toussaint heeft 14 november bij kortebaanwedstrijden in Boedapest een wereldrecord gezwommen op de 50 meter rugslag: 25,60. We vroegen haar om te beschrijven hoe dit voelt:

“Een wereldrecord zwemmen. WAUW! Waar moet ik beginnen..

Sinds dat ik in december 2019 in Glasgow zo vlak boven het WR zwom spookte het steeds vaker door mijn hoofd. Het scheelde destijds slechts zevenhonderste van een seconde. Daaraan denken motiveerde mij enorm om de focus te houden en te blijven trainen. Om elke dag beter te worden. Hoewel dat echt niet altijd makkelijk was.

De donkere maanden van de lockdown waarin we nauwelijks konden trainen. Toch was ik toch elke dag bezig om ergens die zevenhonderste van een seconde te winnen. Dan praat je dus over super kleine details waar je mee aan de slag gaat.

Het moment dat ik aantikte, me omdraaide en het WR teken achter mijn naam verscheen.. pfff.. er ging vooral een golf van verbazing door mij heen. Verbazing over dat ik het geflikt had. Dat het was gelukt.. Elke ruimte die ik nu in stap beginnen mensen te klappen. Zoveel respect van collega’s krijgen voelt enorm bijzonder. Een WR zwemmen gebeurt gewoon niet zo vaak meer in het zwemmen.

Het idee dat er nooit iemand sneller is geweest op die afstand is en blijft een bizarre gedachten. Hier zal ik voor altijd trots op blijven. Records zijn er om gebroken te worden en dat het ooit weer gebroken gaat worden vind ik alleen maar mooi. Ik kan voor altijd zeggen dat ik wereldrecordhouder ben geweest.

Elke dag beter, ook in hele moeilijke tijden. En dan uiteindelijk het doel bereiken. Daar ben ik het meest trots op. Het smaakt naar meer..“

foto Kira

Fotograaf: Mine Kasapoglu