Nieuw:

producten nog sneller vindbaar!

Nieuw: Ashwagandha, bijzonder adaptogeen uit India

12-02-2016

Ashwagandha (Withania somnifera of winterkers) is een belangrijk fytotherapeuticum uit India, dat binnen de ayurvedische geneeskunde grote bekendheid geniet en ook wel de ‘prince of the herbs’ wordt genoemd. Het kruid wordt al meer dan 4000 jaar ingezet en heeft een gunstige invloed op vele lichaamsprocessen.

Ayurveda
Ayurveda is een natuurlijke, traditionele geneeskunde uit India die al meer dan 5000 jaar wordt beoefend en waarbij unieke Ayurvedische kruiden uit India, zoals ashwagandha en curcumine, centraal staan. Ayurveda betekent letterlijk: 'de wetenschap van het leven'. Ayur betekent 'leven' en veda staat voor 'weten'. Evenwicht is de kern van Ayurveda waarbij het voornamelijk draait om het bereiken van een optimale gezondheid door gezond eten en een goede spijsvertering. Ayurveda heeft als doel het lichaam te verjongen, gezond te houden en de levensduur te verlengen.

Ashwagandha

Ontspannende werking
In Westerse landen groeit de interesse voor Ashwagandha onder andere dankzij haar adaptogene eigenschappen. Het kruidenpreparaat wordt vaak gebruikt om beter het hoofd te kunnen bieden aan stresssituaties. Het ondersteunt de gemoedstoestand en de geestelijke veerkracht. De ontspannende werking heeft bovendien een gunstige invloed op een natuurlijke en gezonde slaap. Ashwagandha kan ook op andere vlakken ondersteuning bieden, zoals het hormonale systeem en cognitieve functies zoals concentratie en geheugen.

Ashwagandha

KSM-66® extract veelvuldig gebruikt in onderzoek
Vitals heeft een biologisch ashwagandha-extract geselecteerd (KSM-66®) dat voldoet aan onze strenge kwaliteitsnormen. Zo wordt dit superieure extract in de meeste onderzoeken gebruikt (waaronder acht humane studies), bevat het een hoog percentage aan actieve bestanddelen en wordt er gebruikgemaakt van een speciale extractiemethode. De ashwagandha wordt volledig biologisch geteeld en uitsluitend de wortel van de plant wordt gebruikt.

Lees meer over Ashwagandha op de productpagina >>

Ook uit de ayurveda: Curcumine
Curcumine is een extract van kurkuma (geelwortel). Kurkuma wordt bereid uit de wortel van de Curcuma Longa en wordt al sinds 1900 voor Christus gebruikt als traditionele smaakmaker in de Indiase keuken (ingrediënt van kerrie). Curcumine ondersteunt de spijsvertering en leverfunctie, de werking van het zenuwstelstel en kan bijdragen aan het behoud van soepele gewrichten en een evenwichtige immuunrespons. Daarnaast is curcumine goed voor hart en bloedvaten. De Curcumine van Vitals is dankzij haar speciale, innovatieve samenstelling 65 keer beter opneembaar dan gewone curcumine supplementen of capsules.

Lees meer over de opneembaarheid van Curcumine op de productpagina >>