Nieuw:

producten nog sneller vindbaar!

Maximale dosering vitamine D opgehoogd!

31-12-2015

In de orthomoleculaire wereld is het belang van hoge doseringen vitamine D al geruVitamine D3 3000ieime tijd aanvaard. Met alleen voeding rijk aan vitamine D en een dagelijkse portie zon kunnen we in Nederland in de meeste maanden van het jaar niet aan de juiste hoeveelheid vitamine D komen. Orthomoleculair gezien behoort vitamine D dan ook tot de basissuppletie. Gelukkig raken overheidsinstellingen, dankzij duidelijke onderzoeksresultaten, steeds meer overtuigd van het belang van vitamine D. De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) verhoogde in 2012 al de veilige bovengrens van vitamine D (voor personen vanaf 11 jaar) van 50 μg/dag naar 100 μg/dag.

Goed nieuws voor onze branche!
Naar aanleiding van deze EFSA evaluatie heeft nu ook de Nederlandse overheid de maximale dagdosering (voor personen vanaf 11 jaar) van vitamine D in voedingssupplementen per direct opgehoogd naar 75 μg per dag. Vitals voorzag deze wettelijke verruiming en introduceert een nieuw vitamine D product met een extra hoge dosering: Vitamine D3 3000 ie (75 μg).

Verhoogde vitamine D behoefte
Vitamine D3 3000 ie van Vitals is geschikt in situaties waarin er een verhoogde behoefte bestaat aan vitamine D zoals bij mensen met overgewicht, ouderen en mensen die bepaalde medicatie nemen met een negatieve invloed op de vitamine D-status. Deze extra hoge dosering is eveneens geschikt voor tijdelijk gebruik in de wintermaanden (in de wintermaanden ligt de lichaamseigen productie van vitamine D veel lager dan in de zomer). Dit product is vervaardigd met nieuwe, meer natuurlijke hulpstoffen uit rijst en cassave.

Lees meer over Vitamine D3 3000ie op de productpagina.