Nieuw:

producten nog sneller vindbaar!

0
Winkelmand ( 0 )

Onze stapelkortingen:

5%
2 stuks
10%
3 stuks
Inloggen / registeren
! Zakelijke klant? Log in om professionele informatie, producten en voorwaarden te bekijken. Consument? Log in om uw bestelling af te ronden.

Romy's recept: gouden saffraandrank met kaneel en kurkuma

26-10-2021

Gezond en relaxed de herfst door met deze gouden saffraan drank uit de Ayurvedische keukensaffraan-kaneeldrank

In de Ayurvedische leer is gouden melk al eeuwenlang een kalmerende drank die de gezondheid ondersteunt. Saffraan draagt bij aan een positieve gemoedstoestand, kaneel draagt bij aan gezonde bloedvaten en kurkuma ondersteunt onder andere het immuunsysteem en de spijsvertering.*
Vooral in de herfst, wanneer de dagen korter worden en de temperaturen dalen, is deze gouden melk een echte geheime tip. Door hun unieke samenstelling geven de kruiden in deze drank een warm en ontspannen gevoel van comfort.

Ingrediënten voor 2 glazen:

  • • 500 ml kokosmelk (of een plantaardig alternatief naar keuze)
  • • 1 theelepel kokosolie extra vierge (optioneel)
  • • 8-10 saffraandraadjes (of 0,1 g saffraanpoeder)
  • • 2 theelepels Ceylon kaneel
  • • 1/2 theelepel kardemom
  • • 1 theelepel gemalen gember
  • • 2 theelepels kurkumapoeder
  • • 1 snufje zwarte peper

Optioneel voor een zoetere smaak: ahornsiroop, honing of vanille

Voorbereiding

  1. Maal de saffraandraadjes een beetje en doe ze in een pan met de (kokos)melk, Ceylon kaneel, kardemom, gember, kurkuma en een snufje zwarte peper, roer en laat 10 minuten op laag vuur sudderen. Roer af en toe met een lepel of garde. Maak eventueel zoeter met ahornsiroop, honing of vanille.
  2. De melk kan vervolgens worden opgeschuimd met een melkopschuimer.
  3. Schenk in twee glazen of mokken en enjoy!

*Gezondheidsclaims in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Romy houdt van koken en laat je elke maand kennismaken met een heerlijk, gemakkelijk te bereiden gezond recept! Hiermee wil ze iedereen inspireren om gezond te eten en plezier te krijgen in het koken. 

Romy