Nieuw:

producten nog sneller vindbaar!

0
Winkelmand ( 0 )

Onze stapelkortingen:

5%
2 stuks
10%
3 stuks
Inloggen / registeren
! Zakelijke klant? Log in om professionele informatie, producten en voorwaarden te bekijken. Consument? Log in om uw bestelling af te ronden.

Verbod op hogere doseringen monacoline K uit rode gist rijst

06-09-2022

Op 22 juni 2022 is er nieuwe Europese wetgeving met betrekking tot het gebruik van rode gist rijst in voedingssupplementen van kracht geworden. Dit betekent dat bedrijven geen producten met rode gist rijst meer op de markt mogen brengen die 3 mg of meer monacoline K bevatten. Dit maakt het verstrekken van informatie over de werking van rode gist rijst voor bedrijven ingewikkeld omdat de goedgekeurde gezondheidsclaim alleen gebruikt mag worden bij een dosering van 10 mg monacoline K. De Europese Commissie heeft deze wetgeving uit voorzorg ingesteld op basis van case reports over incidentele bijwerkingen die zouden zijn ontstaan door het gebruik van supplementen met monacoline K uit rode gist rijst, bijvoorbeeld spierpijn en maag- en darmklachten. Deze bijwerkingen lijken op die van statines, een groep medicijnen voor het verlagen van cholesterol. Dit is in strijd met gegevens uit 53 gerandomiseerde klinische onderzoeken, waarin supplementen met rode gist rijst (ook met doseringen monacoline K hoger dan 3 mg) uitstekend verdragen werden en veilig werden bevonden.

Deze nieuwe wetgeving maakt het voor Vitals helaas onmogelijk om onze huidige producten met rode gist rijst te continueren en daardoor zijn deze uit het assortiment verdwenen. Er is inmiddels een laag gedoseerd biologisch rode gist rijst-product voor in de plaats gekomen (Rode Gist Rijst Biologisch met 2,5 mg monacoline K), en Vitals heeft inmiddels met Cholesterolformule Pro ook een heel mooi en sterk onderbouwd alternatief ontwikkeld.

Voor meer informatie over de wetgeving over monacolines kunt u telefonisch of per mail contact met ons opnemen: 075-6476050 en info@vitals.nl.