Nieuw:

producten nog sneller vindbaar!

Wat is het verschil tussen groenlipmosselolie-extract en groenlipmosselpoeder?

08-10-2019

De groenlipmossel bevat een uniek complex van 5 typen vetten: sterolen, sterolesters, polaire lipiden, triglyceriden en vele verschillende soorten vetzuren. Er bestaan veel groenlipmosselsupplementen en ze zijn zeer populair, maar er zijn verschillende soorten en de kwaliteit daarvan kan erg variëren. Er kan onderscheid worden gemaakt tussen groenlipmosselpoeder en -olie.

Bij het supplement in poedervorm wordt het groenlipmosselvlees inclusief de vetten tot een poeder verwerkt. Zo’n poeder bestaat voor slechts 5% uit bovengenoemde vetten. Bij groenlipmosselolie worden deze bijzondere vetten uit dit poeder geëxtraheerd, zodat in veel gevallen doseringen van 100-200 mg volstaan, waar je anders 2-4 gram poeder voor nodig zou hebben.

Vitals maakt voor de Groenlipmosselolie-NZ gebruik van GlycOmega-Oil™. Bij dit hoogwaardige groenlipmosselolie-extract wordt het mosselvlees heel snel nadat de mosselen uit de zee komen gestabiliseerd met een antioxidant, gevriesdroogd en verwerkt tot een poeder. Dit voorkomt oxidatie van de vetten en daarmee het verloren gaan van de werking ervan. En uit dit poeder worden de vetbestanddelen geëxtraheerd. Voor optimaal kwaliteitsbehoud gebeurt dit door middel van CO2-extractie. Dit is een milieuvriendelijke productiemethode en vindt plaats bij lagere temperaturen. Dat is van groot belang om het unieke vetcomplex intact te houden. Daarnaast worden er bij CO2-extractie geen chemische oplosmiddelen gebruikt, die anders in de olie achter zouden kunnen blijven. Er zijn veel studies gedaan met gestabiliseerde groenlipmosselolie-extracten, waarin onder andere wordt aangetoond dat er grote verschillen zijn met groenlipmosselpoeder. De vetten en de stabilisatie van de vetten spelen een cruciale rol.

Tot slot zijn er ook nog groenlipmosselsupplementen die bestaan uit het restproduct van het poeder waar de vetten uit geëxtraheerd zijn, met ondermaatse kwaliteit tot gevolg.

Bekijk het product Groenlipmosselolie-NZ >>>