Nieuw:

producten nog sneller vindbaar!

Voedingssupplementen voor kinderen

01-09-2021

kidsSommige kinderen hebben moeite met het eten van gezonde voeding zoals groenten, fruit en vis. Een kind krijgt dan niet de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voedingsstoffen binnen. Voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en omega 3-vetzuren zijn voor kinderen in de groei juist erg belangrijk. Lees hieronder welke voedingsstoffen voor kinderen belangrijk zijn.

Vitamine D
Aan baby’s en peuters wordt extra vitamine D geadviseerd. Bij kinderen in de groei vindt namelijk de opbouw van botten en tanden in een veel sneller tempo plaats dan na die tijd. Voldoende calciumopname en de daarvoor noodzakelijke vitamine D is goed voor de groei en ontwikkeling van de botten en van belang voor de opbouw van een sterk gebit. Vitamine D3 druppels van Vitals bevat vitamine D in een basis van zonnebloemolie en vitamine E als antioxidant en verder niets. Geen zoetstof of andere hulpstoffen. Een flesje bevat meer dan 600 druppels van ongeveer 5 mcg, genoeg voor minimaal 300 doseringen van 10 mcg. Met het handige pipetje kunt u gemakkelijk en nauwkeurig doseren.

Multivitamine
Een multivitamine kan voor kinderen een goede aanvulling zijn, bijvoorbeeld wanneer een kind moeite heeft met eten. Daarnaast kan een multi een zinvolle aanvulling zijn op de voeding vanwege het verlies van voedingsstoffen door opslag en voedselbereiding. Ook intensieve landbouw en bodemverarming kunnen er voor zorgen dat gewassen minder essentiële voedingsstoffen bevatten.

De meeste kindermulti’s in de vorm van kauwtabletten bestaan voor een groot deel uit suikers en/of kunstmatige zoetstoffen om de smaak te verbeteren. Elke Dag Junior was de eerste kauwtablet van Nederland die gezoet is met steviolglycosiden uit het plantje Stevia. De kauwtablet, in de vorm van een olifantje, bevat de meest lichaamseigen en best opneembare vormen van vitamines, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen. De doseringen zijn aangepast aan de behoeften van (jonge) kinderen. Zo bevat een tabletje maar liefst 10 mcg vitamine D3 zoals geadviseerd wordt voor kinderen tot 4 jaar.

gummies

Vitamine C + D3 Gummies
De Vitamine C + D3 Gummies zijn een goed alternatief kinderen die moeite hebben met het slikken van een kauwtablet. Dit is een gecombineerd vitamine C- en vitamine D3-supplement in de vorm van een heerlijke gummy met bosvruchtensmaak. Zónder synthetische zoetstoffen of toegevoegde suikers! Dit product in de vorm van een beertje is bij uitstek geschikt voor kinderen met hun vaak veeleisende smaakpapillen. Op deze manier krijgen ze toch hun dagelijkse dosis vitamine D binnen en extra vitamine C ter ondersteuning van het immuunsysteem. Maar ook jongeren, volwassenen of ouderen die moeilijk kunnen slikken of gewoon liever een lekkere gummy nemen, kunnen heel goed gebruikmaken van dit product.

Probiotica
Microbiol Kind is een uniek probioticum in druppelvorm, speciaal ontwikkeld voor baby’s vanaf de geboorte. Het bevat geen zoetstoffen, smaakstoffen of andere onnodige hulpstoffen. Ideaal om op de tepel te smeren tijdens borstvoeding, om toe te voegen aan de flesvoeding of gewoon op een lepeltje te geven. Microbiol Kind bevat 1 miljard levensvatbare bacteriën van de stam Bifidobacterium lactis, BB-12. Dit product bevat BB-12®, een originele bacteriecultuur en geregistreerd handelsmerk van Chr. Hansen.

Omega 3-vetzuren
EPA en DHA zijn belangrijke essentiële omega 3-vetzuren (onverzadigde vetzuren) en komen van nature voor in vette vis, zoals zalm, haring, makreel en sardines. Wanneer een kind (of volwassene) niet voldoende omega 3-vetzuren uit voeding haalt, kan een visoliesupplement genomen worden.

MorDHA Kids is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 3 tot 6 jaar. Het bevat een hoge dosering van het omega 3-vetzuur DHA en een lagere dosering EPA. DHA is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen en de ogen. DHA ondersteunt daarom de hersenfunctie en het gezichtsvermogen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA. Met 1 softgel per dag krijgt een kind meer dan 300 mg DHA en EPA in een ideale verhouding voor de ontwikkeling van de hersenen. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen overstappen op de MorEPA Kids. Met 2 softgels MorEPA Kids per dag krijgen kinderen 500 mg EPA en 110 mg DHA binnen in een ideale verhouding. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen overstappen op de klassieke MorEPA Original.

De kleine softgelcapsules van MorDHA Kids en MorEPA Kids zijn gemakkelijk te slikken of kunnen door de aangename aardbeiensmaak ook stuk gekauwd worden. U kunt de capsules ook leegknijpen en door wat koude voeding (vla, appelmoes, smoothie) mengen.

Voor kinderen die moeite hebben met het slikken van softgelcapsules is er EPA + DHA Liquid Kids. Dit product bestaat uit vloeibare visolie met een unieke hoge dosering EPA en DHA, aangevuld met vitamine D3. Door de vloeibare vorm en de bijgevoegde maatlepel is het gemakkelijk te doseren, en gemakkelijk in te nemen door kinderen. Verder is er gezorgd voor een prettige smaak door toevoeging van een natuurlijk sinaasappel- en bessenaroma. Bovendien zijn de omega 3-vetzuren in dit product uitsluitend in de triglyceridenvorm, zodat de vetzuren optimaal opneembaar zijn.